Het dorpsplein:

De Sociale Winkel is als een dorpsplein. Mensen lopen er vele keren langs, maken een praatje, zien de mooie nieuwe bank die er deze week zomaar stond. Plus een vloerkleed en nemen er plaats. Ook komen ze over de drempel voor een vraag over WMO, gezondheidszorg, juridische vraag tijdens het advocatenuurtje of met opvoedkundige vragen of er verschijnt iemand met een serie schilderijen en mooie verhalen. (wel opgenomen, maar die volgen nog)

Nieuwe kunst geëxposeerd

In de winkel hangen nieuwe schilderijen en een aantal plastieken. Vaak hoort er een verhaal bij een schilderij. Vooralsnog zijn deze nog niet te beluisteren, maar daar wordt aan gewerkt!

vrouw schilderijentwee schilderijen

 

 

 

 

 

 

 

 

De vrijwilligersbijeenkomst

Op 15 juni was goed bezocht. Vanwege werk, vakantie kon niet iedereen aanwezig zijn. Ieder stelde zich voor, informeerde ons over eerder ondernomen activiteiten, bijdrage, speciale taken in de Sociale Winkel. De een houdt zich graag bezig met het verzorgen van een workshop, het gastvrouw/gastheerschap, een taak in een project als ‘vakantie voor minima’ of het verzorgen van schilderijen wisselen, de ontwikkeling van een informatiesysteem enz. En ja we hebben al veel bereikt in amper 2 maanden en ja we gaan nog veel verbeteren! Nu we elkaar hebben gezien en gehoord, worden er al snel lijntjes gelegd om samen wat te doen. Wordt vervolgd. En we kunnen nog vrijwilligers gebruiken als gastheer of gastvrouw. Deze week ook weer twee nieuwe organisaties, die willen samenwerken: Atelier6 en Voedselhulp.