Het klinkt best saai een inloopspreekuur. Weinig actief en nogal passief. Niets is echter minder waar. Er gebeurt van alles. Bij het openen van de hekken meteen al iemand van vluchtelingenwerk in verband met de ontmoetingsdag op zaterdag. Er stond een mevrouw met een kapotte bloeddrukmeter. Gelukkig kwam er een Repair Café vrijwilliger langs, die terecht vermoedde dat nieuwe batterijen zouden helpen. Nu de meter het weer deed, aandacht voor haar zelf en dit leidde tot een geweldige emotionele ontlading en opluchting.

vrijwilliger loesje

vrijwilliger loesje2

Een vaste puzzelaar kwam op zijn scootmobiel even wat stukjes leggen en vragen of er al een nieuwe liefhebber had gemeld voor samenwerking in een stamboom clubje. Er meldde zich een nieuwe vrijwilliger. Het leek haar leuk om hier te mogen helpen. Ze vond deze winkel fantastich. Een dochter en moeder wilden graag leren haken en de dochter een Bingo voor kinderen met prijzen organiseren. Een stel mensen speelde spontaan het keez spel.

keezen

Plots vloog er van alles in het rond, toen de scootmobiel op hol was geslagen. De mouw van de puzzelaar had contact gemaakt met het contactsleuteltje en het apparaat was ‘afgeschoten’ en weer tot stilstand gekomen en gelukkig geen ongelukken veroorzaakt. Die middag meldde zich nog een vrijwilliger. De rust was weer gekeerd. Ook was er een cliënt met serieuze levensvragen. Hiervoor werd achterin de winkel plaats genomen. Er kwamen tussendoor wat mensen langs met vragen over activiteiten. Dan nog wat telefoontjes collega’s en een afwisselend en betekenisvolle getuigenis in het logboek. Kijk hier doen we het voor. Voor kleine en vaak belangrijke grote vragen van mensen.