In de Sociale Winkel komen allerlei mensen mensen binnen om zich te informeren, om een praatje of een vraag. Waar woorden een andere betekenis krijgen. Woensdag stond FairTrade en de Millennium groep in de winkel met een grote zonnecollector, zonneatlas en uit te leggen hoe je met behulp van zonne-atlas kunt zien of jouw huis, pand geschikt is om veel energie te maken. Betekenisvol, maar ook kosten drukkend en geld opleverend! Een huishouden met een tien panelen en een groot bedrijf in Langedijk met 10.000 panelen. Of een winkelcentrum dat zich wil onderscheiden?

http://www.zonatlas.nl/home/zonneatlas2

Maar niet iedereen denkt bij energie aan zonne-energie, zonatlas en besparen. Een mevrouw kwam binnen en noemde de energie die zij kreeg van de kunst en de relaxte sfeer in de Sociale Winkel, waar zij aan schoof en een kopje thee dronk. Zij vertelde dat zij net een boek over Nelson Mandela had gelezen.

 

ballon2

Aan tafel kwam een meisje zitten dat bij Nelson schoenen een ballon had gekregen. Een ballon met de tekst Nelson – voor iedere stap. Er ontstond een mooi verhaal over de energie van Nelson Mandela en de stappen die hij heeft gezet naar meer Fair Trade en energie voor iedere stap van ieder mens. Een bijzonder gesprek waar gewone woorden extra betekenis kregen!