Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In 2012 heeft Langedijk de eervollte titel FAIRTRADE GEMEENTE verworven. images ftgemeente

Dit is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werken we aan zes campagnecriteria (www.fairtradegemeenten.nl). Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade Gemeente mogen noemen.

Elk jaar doen we ons best om de titel opnieuw te winnen. Hiervoor organiseren we activiteiten  zoals een fietstocht langs Fairtrade en duurzame bedrijven of een Fairtrade diner tijdens de Fairtrade week in oktober van het jaar.

De lokale werkgroep  streeft naar het vergroten van de vraag naar en het aanbod van fairtrade producten in onze gemeente. Om te zorgen voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden moeten er namelijk meer fairtrade producten verkocht worden. Ook in Nederland. De campagne stimuleert dit door ondernemers, werknemers, inkopers en consumenten met positieve aandacht en publiciteit te belonen voor hun keuze voor fairtrade.

De Fairtrade Gemeente campagne bestaat ook in het buitenland. In 2001 werd Garstang de eerste Fairtrade Town ter wereld. Inmiddels volgden al bijna 1500 gemeenten dit voorbeeld. Kijk voor meer informatie op www.fairtradetowns.org.

FairTrade

 

Ook jij Fairtrade!

Jij kunt iedere dag een bijdrage leveren aan duurzame armoedebestrijding. Heel makkelijk door te kiezen voor fairtrade producten. In de supermarkt, op het werk, in een restaurant. Door fairtrade producten te kopen investeer je in mensen in ontwikkelingslanden. Via fairtrade ontvangen zij een eerlijke prijs voor hun producten en werken zij onder menswaardige omstandigheden. Dus geen kinderarbeid en geen extreem lange werkdagen. Maar wel aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Om een product fairtrade te kunnen noemen, moeten alle partijen in de handelsketen aantoonbaar maken dat zij aan de internationale principes van fairtrade voldoen. Organisaties kunnen dat op verschillende manieren aantonen. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste fairtrade initiatieven.

 

Leave A Comment