Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Millennium Gemeente Langedijk afdeling Energie in Sociale winkel

3e zaterdag van de maand, eerste 16 september

 Besparen op je energiekosten is beslist niet moeilijk. Als je maar weet waar je op moet letten. Dat levert niet alleen geld op, je helpt ook het klimaat, voorkomt vervuiling en er worden minder grondstoffen gebruikt. Besparen op je energieverbruik loont dus in meerdere opzichten.

 Vrijwilligers van Millenniumgemeente Langedijk geven in de maanden september tot en met december op vier zaterdagen in winkelcentrum Broekerveiling objectief en onafhankelijk advies over de verschillende mogelijkheden om te besparen op energiekosten. Verschillende tips zijn makkelijk en zonder veel kosten op te volgen, anderen vragen om een flinke een investering.

Kleine aanpassingen, grote besparingen

Met enkele kleine aanpassingen kun je al flink besparen op je energiekosten. Tegelijkertijd verhoog je je dagelijkse wooncomfort. Het aanbrengen van een brievenbusborstel met klep levert je gemiddeld € 17,50 per jaar op. Als je LED-lampen gebruikt in plaats van traditionele gloeilampen of halogenenlampen, bespaar je zeven tot tien euro per jaar. LED-lampen zijn qua aanschaf duurder, maar in het gebruik veel goedkoper! Met het aanbrengen van radiatorfolie, een klusje dat je in een uur klaart, bespaar je op jaarbasis ongeveer € 17,50 per radiator. Een zuinige douchekop levert hetzelfde comfort op, maar gebruikt twintig procent minder water en energie. Half Nederland heeft al zo’n moderne douchekop en bespaart daarmee gemiddeld jaarlijks 8.400 liter warm water en bijna 50 m3 gas. Dat scheelt jaarlijks ongeveer 40 euro. Naast deze kleine aanpassingen zijn er diverse andere besparingsmogelijkheden, zoals zonnepanelen, muurisolatie en warmtepompen. Die vragen om forse investeringen. Ook daar praten we belangstellenden desgewenst graag over bij.

Gratis LED-lamp

De vrijwilligers zijn op de volgende zaterdagen en tijden aanwezig in de Sociale Winkel in winkelcentrum Broekerveiling: 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december, steeds van 10.00 tot 12.30 uur. Wie voor een concreet advies komt, krijgt een LED-lamp cadeau! Per zaterdag is een dozijn lampen beschikbaar. Dezer worden alleen weggegeven aan bezoekers die voor een daadwerkelijk besparingsvoorstel komen.

brievenbusborstel.jpg

Brievenbusborstel met klep bespaart je € 17,50 per jaar.

12 zonnepanelen 3000 kWh per jaar Opbrengst ca. € 650,- per jaar (ligging zuid, 35 graden helling)

LEDlamp i.p.v. halogeenlamp scheelt €7 per jaar.

Radiatorfolie Besparing € 17,50 per jaar.

Energie en waterbesparende douche kop €40 besparing

Geef een reactie

Go to Top