Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Ethiopië: Afrika’s best bewaarde geheim.
Te midden van landen waar het verre van rustig is, is Ethiopië een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste en authentiekste land van Afrika, ook omdat het nooit gekolonialiseerd is geweest.
In dit land word je verrast door de authenticiteit en veelzijdigheid van dit land. Schitterende landschappen, de meest primitieve volkeren, kleurrijke markten en indrukwekkende bezienswaardigheden waarvan er velen op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijken, zoals bijvoorbeeld de uit rotsen gehakte kerken en religieuze ondergrondse gangen in Lalibela en het paleiscomplex in de stad Gondar, al eeuwenlang het thuis van de Ethiopische keizers.
In het zuiden van het land zijn er verschillende primitieve volkeren die elk hun traditionele en kleurrijke rituelen uitvoeren. Zo dragen de Mursivrouwen bijvoorbeeld een schotel door hun onderlip en lopen de mannen naakt, of alleen met een doek om hun schouders rond.
Maar het is ook een land dat regelmatig in het nieuws komt door hongersnoden. Zo’n 10% van de 90 miljoen inwoners wordt getroffen door de hongersnood. Ook wordt de bevolking geconfronteerd met de harde uitwassen van het westerse kapitalisme. Het is een van de armste landen ter wereld en wordt nogal geëxploiteerd door multinationals. Mensen die daar tegen in opstand komen krijgen te maken met een hard regime. In toenemende mate zijn er de laatste tijd onlusten waarbij doden vallen. En sommige (Nederlandse) bedrijven zien zich genoodzaakt het land te verlaten. Momenteel is zelfs de noodtoestand uitgeroepen. Het aantal politieke gevangenen neemt toe en logisch ook het aantal vluchtelingen. 
Maar rondreizen door Ethiopië blijft onvoorstelbaar mooi. George Freijsen uit Hoorn vertelt er graag over.

Geef een reactie

Go to Top