Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Cursus Chinese schildertechnieken

Sumi-e is een eeuwenoude techniek die 2500 v. Chr. in China is ontstaan en veel later door Zen-monnikken naar Japan is gebracht. Sumi betekent ‘zwarte inkt’, -e staat voor ‘schilderij’. Op den duur worden ook (aquarel) kleuren gebruikt.

In de cursus wordt geleerd, hoe de inkt gewreven wordt, wat een essentieel onderdeel is. Ook zal er worden ingegaan op uiteenlopende penseeltechnieken, stap voor stap. Aanvankelijk met voorbeelden. Dit zijn altijd onderwerpen uit de natuur, dus: bloemen, dieren of landschap. Gaandeweg leert men steeds vrijere, eigen composities maken.
Deze plezierige, spannende en tegelijkertijd ontspannende bezigheid, zou weleens de hobby kunnen zijn, waarnaar je al lange tijd op zoek was.

Kort gezegd, gaat het er bij dit penseel-schilderen om met zo weinig mogelijk middelen (krachtige penseelstreken) zoveel mogelijk weer te geven. Het streven is een schildering, die eenvoudig en ongedwongen overkomt, met een levendige uitdrukkingskracht. Het gaat om de essentie.
Er zal voornamelijk met zwarte inkt op wit rijstpapier worden gewerkt.

U bent van harte welkom elk zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Kosten: €5,00 euro voor materiaal (eenmalig)

Besluit u verder om mee te doen dan is het mogelijk de basis materiaal (3 penselen, inktsteen, inktstaaf, rijstpapier (15 meter Xuan papier) en marie’s chinese verf) voor €65,00 euro aan te schaffen. Bij aanschaf van de basis materiaal vervalt de €5,00 per keer voor materiaal en kunt u verder gratis meedoen zo lang je wilt.

Geef een reactie

Go to Top