Zaterdag even voor 13.00 uur stonden de statafels klaar en arriveerden de eerste gasten met lekkernijen, die op de buffettafels werden uitgestald. Mensen, die elkaars handen schudden en blij waren met veel herkenbare gezichten. Mensen verspreidden zich al snel door de gehele ruimte. Onze vrijwilliger Rosy had gehuld in traditionele Chinese kleding een eigen tafel waar ze een heuse Chinese theeceremonie presenteerde

Zoals gehoopt was de meest gekozen activiteit ‘elkaar opzoeken en kennismaken’ vele Langedijkers waren in gesprek met medelanders. Over elkaars naam, lengte van verblijf, wel/niet getrouwd, kinderen, school, werk. Enkele mensen waren spontaan gestart met een knipbeurt, gezichtsmassage en een mevrouw zette uitgebreide afwisbare tattoos. Onder de aanwezigen bleek potentieel van monteur, juwelier, kledingspecialist enz. Kennen de bedrijven in Langedijk dit potentieel eigenlijk wel? Zo’n 60 medelanders en 60 Langedijkers kwamen langs om kennis te maken, wat prima is gelukt. Het vragenspel om mensen in beweging te brengen, hoefde niet gebruikt te worden. Het contact maken verliep vanzelf goed. De tips van gewenste activiteiten werden op grote vellen genoteerd. Allerlei ideeën voor de organisatie, maar ook voor de uitvoering worden steeds opgepakt. Als een echte brainstorm. Gestimuleerd door het digibord werden de laatste hits uit Syrië en Irak opgezocht en gedraaid. Tafels en stoelen aan de kant en een groepje mannen startte hun dans. Steeds meer jongens, vrouwen en Langedijkers sloten aan bij deze blije uiting van ontmoeting.

In het laatste uur bezocht burgmeester Cornelisse de event. Blij verrast door de goede aanloop en sfeer. Dit moet zeker een vervolg krijgen. Niet alleen met een team dat gaat voetballen, zwemmen, breien, taalles nemen, op bezoek in de Sociale Winkel, maar ook in een verbetering van de communicatie naar alle instanties en de agenda app Elevent, die aangeeft wat er in Langedijk te doen is. Het is ook tijd voor het opstellen van een plan om de diverse wensen, ideeën en mogelijkheden in uit te werken.