IMG_20160603_114152Enkele weken viel ons op dat mensen over de drempel durfden te komen. Dat gebeurt nu steeds meer en het netwerk van ontmoetingen en concretisering van dromen groeit. Hoe mooi zou het zijn om een vakantiehuis te kunnen realiseren waar mensen met een kleine beurs vakantie zouden kunnen hebben. Het eerste hotel bleek een fiasco. Maar de droom is er nog steeds en gekeken wordt naar een 2e object.

Eenmaal over de drempel horen we dat iemand hier net is komen wonen en een maatje zoekt om samen te fietsen en wat uit te wisselen. We hebben het op het prikbord gezet. En ja wel de volgende dag weer  iemand die op zoek is naar een maatje. Op het prikbord komen steeds meer aangeboden en gevraagd rubrieken te staan, waar mensen naar zoeken. Worden veel gelezen.

Zelf was ik ook in een onbewaakt moment als een geschrokken van een grote nogal donker geklede paspop. Die moeten we op een andere plaats zetten en ook anders kleden. Des te leuker dat een mevrouw ons haar West-Friese klederdracht aanbiedt. Leuk uit bij de mooie borden met oude foto’s van Langedijk. We zullen samen met het historisch genootschap, de bibliotheek en Eleventbenkele mensen die veel foto’s bezitten dit graag uitbreiden. Het is mooi dat enkele mensen op zoek zijn naar andere mensen, die zich bezighouden met het uitzoeken van stambomen.

Op 6 juli zal de app Elevent om 16.00 uur worden gelanceerd met medewerking van wethouder Bert Fintelman in de Sociale Winkel. In deze app kan ieder  zijn activiteit organiseren. Organisaties kunnen de activiteiten van de eigen website automatisch aan de app koppelen. Neem hiervoor contact met ons op.

Op 9 juli organiseert Vluchtelingenwerk samen met de Sociale Winkel een dag van ontmoeten, kennismaken, proeven en uitwisselen. Een informele bijeenkomst om samen te komen en elkaar een beetje te leren kennen. En te proeven van lekkere  hapjes.

vluchtelingenwerk 9 juli 2016