In deze winkel in het winkelcentrum Broek op Langedijk wordt een project gestart tot het verzamelen van plastic doppen van frisdrankflessen, doppen van sportdrank en water, plastic doppen van pindakaas en chocopastapotten, doppen van wasproducten, lotion, limonadeflessen en sauzen. Resten van kurk of ander materiaal moet wel uit de doppen worden verwijderd.

De Stichting “ChildsLife”geeft al 20 jaar praktische hulp aan kinderen en de gemeenschap waarin zij leven, in samenwerking met de plaatselijke bevolking. Onder andere in Roemenie. De Stichting “Childslife”, met haar hoofdkwartier in Haarlem vindt dat ieder kind op deze wereld recht heeft op onderdak, eten, onderwijs en zorg. http://www.childslife.nl/ Om een voorbeeld te geven: met één kilo plastic doppen kan ChildsLife een kind een warme maaltijd bezorgen. De stichting Childslife heeft contact gezocht met de “Sociale Winkel” om haar project “Ik eet dopjes” te promoten.

Daarom nodigen we alle mensen uit die in het winkelcentrum komen om deze actie te ondersteunen met het verzamelen van bovengenoemde plastic doppen. In de “Sociale Winkel”staat een duidelijk herkenbare bak waarin u de zelfgespaarde doppen kunt deponeren. Het zou fijn zijn als u uw bekenden en familieleden ook enthousiast kunt maken om mee te sparen onder het motto: veel kleine dingen maken samen iets groots.

Dus Langedijkers: sparen maar!

roemeni