Over de drempel

In de afgelopen week leuke nieuwe ontmoetingen. De term ‘over de drempel…’ bleef bij ons hangen en speelde de hele week een rol. Om te beginnen mensen die binnenkomen en verbaasd zijn over de vele mooie dingen die er te zien en te doen zijn. En dat je gewoon even kunt gaan zitten om een praatje te maken, een spel te spelen, een boek te lenen of je op te geven voor een workshop of activiteit. Eenmaal over de drempel zie je wat deze winkel voor je kan betekenen.

Een andere betekenis van ‘kom over de drempel’ zagen we in het mechanisme van vragen en antwoord krijgen. We wilden beginnen met een breigroep en hadden voor de wol al een bijzondere staander neergezet. En voordat de breiclub kwam, was er al wol beschikbaar gesteld en wat later maar liefst twee brei juffen, die elkaar goed aanvullen. De term ‘Sociale Winkel’ kreeg ook weer een nieuwe betekenis, toen een advocaat aanbood om elke 2 weken gratis advies te geven. De volgende dag kwam een heer binnen die vertelde over een geschil en binnen enkele dagen was dit ook weer gematched. En zo zien we dat er steeds meer matches tot stand komen als je maar vraagt en er zal op een bepaalde wijze een antwoord volgen. Zoals ook een meisje dat een kinderbingo wil organiseren. Erg leuk natuurlijk kan dit en gaan we doen. Een viertal leerlingen marketing en communicatie van het Horizon College gaan op 2 schermen een FiFa2016 toernooi organiseren op 1 juni van 15.30-18.00 uur. Samen met jongerenwerkers van WonenPlus Welzijn. En nu we met Max Verstappen een nieuw idool hebben later ook eens een Super Mario Max toernooi.

repaircafe2

Vorige week zat het Repair Café in de winkel. Mannen die zich met ieder 2 gereedschapskisten installeerden op een kleedje aan de ene kant van de tafel, zodat bezoekers met kapotte spullen zich aan de andere kant konden melden. En ja wel daar kwam iemand met een kapot koffiezet apparaat, enkele pc’s die nagekeken moesten worden en ook een audio aansluiting. Steeds werd er een formulier ingevuld en door de secretaris bijgehouden en afgevinkt. Een hele andere energie dan de voorlees club, breiclub. En na 2,5 uur gezellige aanwezigheid vertrok deze club weer en was alles weer als daarvoor.

Er is een fotograaf langs geweest, die die een 3D fotoserie heeft gemaakt van de workshopruimte en de huiskamer. Deze wordt als een interactieve site opgeleverd. Hiermee kun je foto’s berichten, filmpjes, presentatie sgesproken woorden plaatsen in deze beeldende omgeving. We zijn benieuwd. Vrijdag en zaterdag is Richard gestart met hulp aan mensen, die vragen hebben over hun pc of tablet.

Jouw eigen Workshop/lezing: Kan ik een workshop geven? Stel dat ik een workshop wil geven, wat moet ik dan doen? Op de website staat uitgelegd hoe dit gaat. Vervolgens vul je het formulier digitaal in of in de winkel. Spreek je opzet met ons door en werf ook zelf je cursisten. Dan stellen we een moment en kun je jouw workshop op afgesproken dag en tijdstip geven! Deze week kwamen al veel voorstellen binnen als ‘het tekenen van een mandala’, coaching, computer/tablet ondersteuning, bewerken van foto’s, natuurgeneeskunde, Natuur en Milieu Educatie en nog veel meer.

Specials ‘Over de drempel’

 • Er heeft zich een vrijwilliger gemeld om een uitwisseling van vluchtelingen en Nederlanders te organiseren in de winkel. Wellicht om een spelletje te spelen. Doet u mee?
 • Hoe mooi zou het zijn om met een vloot van boten de Langedijker Armada te organiseren. We zoeken naar vrijwilligers, die met de initiatiefnemer (kan aan 40 boten en schippers komen) en ons willen uitwerken?
 • Muziek middag voor ouderen door een professional, die muziek van de jaren 30, 40, 50, 60 ten gehore wil brengen. Spreekt dit u aan? Laat het even weten. info@socialewinkel.nl

De workshops van afgelopen week:

 • Dinsdag: Crea Bea was aan de slag met diverse technieken.
 • Dinsdag middag speelde Horizon zorgcentrum een quiz.
 • Woensdag: In het sfeervolle hoekje van de bibliotheek zijn vele mooie prentenboeken uitgestald en kon er vanaf 9.00 uur worden voorgelezen. Aan de stamtafel zijn Nederlandse uitdrukkingen besproken.
 • Woensdag: ’s middags waren leerlingen van het Horizon College bezig met een enquete. Ook probeerden ze even het digibord uit door FiFa2016 te spelen op een Play Station. Dit leidde tot het toernooi op 1 juni van 15.30-18.00 uur.
 • Donderdag: De medewerkers van Magenta waren aanwezig om vragen op gebied van gezondheid en welzijn te beantwoorden. Ook wordt er gevraagd naar vakantiekrachten in de zorg.
 • Vrijdag: ’s Morgens twee gezellige docenten en veel wol en pennen, die zijn binnen gebracht.
 • ’s Middags was er een vilt demonstratie. Hoe je een vogeltje of een kleedje kan vilten. Over enkele weken kunt u meedoen aan deze workshop!
 • Vrijdag: De kapsters van Studio 23, die moeders leerden hoe zij allerlei mooie haarvlechtjes kunnen maken
 • Zaterdag: vroeg Miss-IQ aandacht voor het scholenproject op Curaçao en jonge moeders
 • Zaterdag: weer vele bezoekers, die even binnenliepen voor een praatje
vogeltjevilten

Workshop Vogeltje vilten 3 juni

 

 

IMG_20160518_114638

FiFa2016 Toernooi 1 juni 15.30-18.00 uur met WPW

 

 

 

 

 

 

 

Kunst expositie

Inmiddels is er veel kunst geëxposeerd, die u kunt bewonderen en voor een zacht prijsje kunt aanschaffen. Er hangen 2 werken van I. Beijer, twee van de school van haar zoon, drie van Agina Glas, een serie van Evelien Boschert. Ook is er al weer nieuw aanbod dat we binnenkort zullen exposeren. Prachtige bronzen beeldjes zullen we plaatsen als we beschikken over een glazen vitrine, die we eerdaags hopen te krijgen. Deze week was er opvallend veel interesse in de leuke gebreide en gehaakte poppen, die deze week zijn uitgestald. We kunnen er nu van genieten en wellicht zijn binnenkort te koop voor verzamelaars van schaapjes, cactussen, bussen, dikke vrouwen enz

IMG_20160518_175911

 

CIMG0174

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma week 23 mei – 28 mei (meer informatie op http://socialewinkel.nl )

 • Maandag 13.00 Evean inloop
 • Dinsdag 09.00 Crea Bea
 • Woensdag 09.00 Bibliotheek leest
 • Woensdag 10.00 Spelen met Taal
 • Woensdag 14.00 Wat kan de Natuurgeneeskundige voor u betekenen?
 • Donderdag 09.30 Metaforisch coachen
 • Vrijdag 09.00 Brei mee aan de warme deken
 • Vrijdag 13.00 PC en Tablet hulp
 • Zaterdag 10.00 Start van de feestweek
 • Zaterdag 22.00 Einde feestweek

Wist u dat?

 • Wij op zoek zijn naar vrijwilligers, gastvrouw/heer, medewerkers. Info@socialewinkel.nl
 • Vrijwilligers die een keer willen helpen bij een evenement
 • De Sociale Winkel op zoek is naar een vitrine, een prikbord