Wat een geweldige dag

woensdag 11 mei. U kent het hoop ik ook. Zo’n dag dat alles klopt en gaat zoals je hoopt. Bij het voorlezen op woensdag een groepje kinderen en vervolgens bij de Nederlandse taal ook een begin. Natuurlijk mogen het er nog wat meer worden. Bezoekers wezen ons op het buitenbord, waarop de begintijden gezet zouden moeten worden en het liefst een advertentie in het Langedijkertje. Ook een vrijwilliger die evenementen voor zijn rekening wil gaan nemen. Zoals de vaartocht door de Oosterdel, de muziekmiddag en andere wellicht

Een groepje leerlingen van het Horizon College brainstormde over een enquête over workshops, die u hier graag zou volgen. Ook naar de onderwerpen van demonstraties, enquetes, die u daar zelf wil verzorgen. Deze week ook enkele mooie zoals de kinderbingo, het thema dieren, de verzorging en de aaibaarheid voor jong en oud, zangles, 3 D-kaarten maken, gamen met FiFa, SuperMario

Margreet en de mannen van Repair Café kwamen daarna. Ieder met 2 gereedschapskisten installeerden zich op een kleedje aan de ene kant van de 2 tafels, zodat bezoekers met kapotte spullen zich aan de andere kant konden melden. En ja wel daar kwam iemand met een kapot koffiezet apparaat, enkele pc’s die nagekeken moesten worden en ook een audio aansluiting. Steeds werd er een formulier ingevuld en door de secretaris bijgehouden en afgevinkt. Een hele andere energie dan de voorlees club, breiclub. En na 2,5 uur gezellige aanwezigheid vertrok deze club weer en was alles weer als daarvoor.

repaircafe1 repaircafe2

Het zou aardig zijn als Fair Trade met leerlingen van een school inzichtelijk zouden maken wat het in het dagelijks leven voor effect heeft als er gehandeld wordt op een eerlijke manier en wat het zou betekenen als die afspraken niet worden gemaakt.

Donderdag was de dag waarin de Hololens op viel

Vrijdag was de breiclub weer actief. Door de week komen er regelmatig mensen langs die beloven er een volgende keer te zijn. Vrijdag ook een fotograaf die een 3D fotoserie maakt van het achterdeel, de voorkant. Deze wordt interactief. Hiermee kun je foto’s berichten, filmpjes, gesproken plaatsen in deze beeldende omgeving. We zijn benieuwd. Vrijdag en zaterdag is Richard gestart met pc/tablet ondersteuning.

Workshop/lezing:

Kan ik een workshop geven? Stel dat ik een workshop wil geven, wat moet ik dan doen? Op de website staat uitgelegd hoe dit gaat. Vervolgens vul je digitaal of in de winkel het formulier in. Spreek je opzet met ons door en werf ook zelf je cursisten. Dan stellen we een moment en kun je jouw workshop op afgesproken dag en tijdstip geven! Deze week kwamen al veel voorstellen binnen als ‘het tekenen van een mandala’, coaching, computer/tablet ondersteuning, bewerken van foto’s, coaching, natuurgeneeskunde, Natuur en Milieu Educatie en nog veel meer.