Donderdag 23 februari om 10.00 uur is de lotgenotengespreksgroep voor borstkankerpatiënten van start gegaan. Ondanks het slechte weer had een tiental vrouwen van alle leeftijden gereageerd op de uitnodiging..

Na alle behandelingen is het veelal moeilijk om de draad van het “gewone” leven weer op te pakken.

In het begin is er veel steun van de omgeving en is er altijd wel iemand bij wie je je verhaal kwijt kan. Echter als de behandelingen zijn afgerond, gaat het boek voor andere mensen meestal dicht. En juist dan is er veel behoefte om erover te praten, omdat de verwerking dan pas op gang komt.

In de workshop ruimte in de Sociale Winkel achter het gesloten gordijn voelde een ieder zich veilig genoeg om een bijdrage te leveren aan de onderwerpen die Nelly Schuurman-Koolaard de revue liet passeren. Met de nodige humor en met eigen voorbeelden lukte het om beladen onderwerpen als bijvoorbeeld sexualiteit bespreekbaar te maken. Praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt geeft veel erkenning.

Tegen het einde bleek dat alle deelnemers zich herkenden in de thematiek en elkaars reacties. Dit is zinvol geweest en zeker voor herhaling vatbaar. Nelly Schuurman-Koolaard is (ex-) borstkanker patiënte en zij zal leiding geven aan deze groep.

Waar                   Lezingruimte Sociale Winkel Broek op Langedijk

Wanneer             Donderdag 20 april

Tijd                      10.00 uur-11.30 uur

Aanmelden         nelly.schuurman@quicknet.nl of bij de Sociale Winkel: 0226-750 744