Nog steeds sta ik te shaken, zojuist heb ik in de “echte” wereld op holographische monsters geknald, die uit de muur komen met een vingerknip. 3D objecten op een tafel geplaatst in de echte wereld en er gewoon omheen gelopen. The future is now!

Een “normale dag” in de Sociale Winkel, veranderde nadat Dennis Vroegop, 2 dagen terug nog in DWDD, naar binnen kwam en vroeg: “zal ik ‘m even pakken..?”
Vol van verbazing.. complete science fiction.. het kwam onverwacht en ik ben nog steeds zo verbaasd, dat ik nog lastig op kan schrijven wat ik nou heb meegemaakt.
Wat ik kan zeggen is dat het product exact doet en kan wat je er van hoopt dat het kan. Kijk hieronder een filmpje over wat het product nou precies is.

Wat is augmented reality?
Reality, realiteit zoals we deze op natuurlijke wijze ervaren.
Virtual Reality: Je zet een bril op en je bevind je in een andere (virtuele) omgeving
Augmented Reality: Mix van de realiteit en VR

Wat is dan de Hololens
Het is een bril, die je een “toegevoegde” realiteit laat zien. De bril herkent oppervlakken in je omgeving, zoals: muren, tafels.
De weergegeven werkelijkheid reageert op je omgeving en op jouw (hand)bewegingen! Je kan met je hand bijvoorbeeld op robot’s schieten, maar door te bewegen kan je tegemoet komende kogels ontwijken door te bewegen.

Wanneer je met de hand, gaten in de muur hebt geschoten, zie je daadwerkelijk een nieuwe omgeving “achter die muur”.

Wil je dit ook ervaren? Nadenken over holographische toepassingen?

Binnenkort (datum wordt nog aangekondigd..) komt de Hololens nog een keer naar de Sociale Winkel. Dan is er een moment om met een groep na te denken over hoe dit onze wereld zou kunnen veranderen. Heb je ideeën over toepassingen? Laat ze hier achter.. 😀
Meld je aan op onze nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van alle events!

De Microsoft Hololens. Check it out!

 

 

Virtueel tennissen tegen elkaar. Je staat op een grasveld, maar je ziet een tennisnet en je echte vriend (die zich aan de andere kant v/d wereld begeeft)

Een skype gesprek, altijd overal, projecteer het op een nabijgelegen muur.

Virtueel Paaseieren zoeken in je echte omgeving.

Wat zijn de toepassingen volgens jou?