dinerAfgelopen vrijdag 12 augustus 2016 hadden we een gezellig, culinair samenzijn met de vluchtelingen. Een spontane activiteit die was ontstaan tijdens de samenkomst Vluchtelingenwerk in de Sociale Winkel van zaterdag 9 juli.diner2

Onze gastvrouw Ans had alles samen met Mehrnoesh tot in de puntjes voorbereid. Met munt van buren en de Nieuw-Zeelandse spinazie en courgettes van de zorgboerderij. Bij binnenkomst zag de tafel er gezellig uit en ieder had een eigen schort met zijn naam op de stoel paraat hangen. Alle boodschappen waren gedaan en in 4 gangen met het recept verdeeld op de keukentafel neergezet.diner3

Tijdens het nuttigen van een heerlijk kopje muntthee stelden we ons aan elkaar voor. 13 dames van verschillende culturen, status, achtergronden, leeftijden, en diverse  levenservaringen, het was een bonte verzameling maar wat ons allen bij elkaar bracht was het gevoel, en een ruim hart, we hadden weinig woorden nodig. De sfeer was ontzettend warm, relaxed, open, en gastvrij.

diner34Een rondleiding op het erf, groepjes  maken wie welk gerecht maakt, het eten voorbereiden, koken, heerlijke Hollandse kost met een kuiltje jus in de stamppot met een gehaktbal eten, er werd gedanst in de keuken, samen de afwas doen, we hadden aanzienlijk veel lol met elkaar. De sfeer was geweldig.

Na een fotoreportage voor de prachtige oude boerderij van Ans en Jan ging iedereen weer na een warm afscheid huiswaarts.

Het was ontzettend gezellig en er zal vast nog wel een vervolg op komen.

Hartelijke groet, en dankjewel!


Elvi Perrée

diner5diner6diner7