In de Sociale Winkel komen mensen  binnen en vertellen hun verhaal, doen mee aan een activiteit of drinken een thee en koffie of om een praatje te maken of te puzzelen of wat dan ook.

  • Donderdagavond was de Kerst-Instuif. Een lagere school, de Wijde Veert vermoedde een week daarvoor dat er na een gezellig kerstbrunch voldoende over bleef waar anderen blij mee gemaakt zouden kunnen worden. Ook de Paus Johannes school haakte aan. Kerstbomen man Leo had nog wel wat boompjes over Voedslehulp. Zo’n 45 mensen bezochten deze Kerst Instuif.In een gezellig versierde ruimte spraken allerlei mensen met elkaar. Een muziekgroepje, die het buiten wel erg koud had, kon binnen kerstliedjes spelen.  Een groot deel van de krentenbroden, tulbanden en lekkernijen is keurig verpakt en in de koeling bewaard en de volgende morgen  door de Voedselhulp berzorgd, waar het vrijdagmorgen is verspreid onder  mensen, die het goed kunnen gebruiken.
  • Vrijdag voerde een groep kinderen actie voor Serious Request door nagels van voorbijgangers te lakken en hebben de tijd van hun jonge leven. Het uurtje om 13.00 uur werd enkele uren en ze gingen door tot 20.30 uur, het einde van de koopavond. De eerste dag maar liefst ruim 500 euro
  • Op zaterdagmorgen waren ze er weer en steeg de opbrengst boven de 600 euro. Uiteindelijk werd er 1070 euro bijeengelakt! Een bijzondere prestatie hoor!